Astăzi, vă oferim rețeta noastră specială pentru un mic dejun rapid și savuros: Pâine prăjită cu Bacon și Ou.
Ingrediente
- 4 ouă
- 4 felii de pâine
- 200g bacon
- salată iceberg
- sare
- piper
- ulei
- oțet
Mod de preparare
1
Două tigăi sunt așezate pe aragaz. Se adaugă puțin ulei în tigaie și apoi se pun feliile de pâine la prăjit. Feliile de pâine sunt prăjite pe o parte și apoi pe cealaltă timp de 1-2 minute fiecare
3
Salata se spală și se usucă. Personal, am utilizat un uscător pentru salată, dar puteți folosi și prosoape de hârtie sau salată deja spălată.
4
Adăugăm ulei și ouăle în cealaltă tigaie și le acoperim cu un capac. Acestea sunt gătite în funcție de preferințe, fie moi, fie tari.
5
Feliile de pâine sunt scoase pe câte o farfurie unde urmează să aranjăm preparatul.
6
În tigaia în care am prăjit pâinea, adăugăm baconul și îl prăjim pe fiecare parte până devine rumenit.
7
Se așează câte 2 ouă pe fiecare felie de pâine scoasă pe farfurie. Apoi se asezonează ouăle cu sare și piper după gust.
8
După ce baconul s-a prăjit, îl scoatem și îl așezăm peste ouă în mod egal.
9
Asezonăm salata cu ulei, oțet, sare și piper după gust, apoi o aranjam în farfurie lângă preparat.
10
Punem o felie de pâine adițională pentru fiecare preparat ca un capac. Poftă bună!