Preparare: 10 min
Gătire: 10 min
Gata în: 20 min

Aceasta rețetă de Broccoli Sote este simplă, delicioasă și ideală ca garnitură sănătoasă, fiind deopotrivă potrivită pentru a fi savurată ca și salată datorită notei de aciditate conferită de sucul de lămâie.

Ingrediente

  • 1 buchet de broccoli mediu
  • 100 g unt
  • 1 lămâie
  • sare
  • 1 praf de usturoi

Mod de preparare

1

Pentru a curăța broccoliul, tăiați buchetelele mari de la tulpină și spălați-le în apă rece. Așezați broccoliul într-un castron cu apă pentru a-i păstra prospețimea și pentru a se decanta si ultimele impurități.

2

Plasați o cratiță cu apă la fiert și adăugați sare. Recomand adăugarea a 10 grame de sare pentru fiecare litru de apă, ceea ce va conferi un gust mai intens și savuros preparatului dumneavoastră.

3

Când apa începe să fiarbă, adăugați broccoliul, scoțându-l din castron cu grija. Ridicați-l din castron, însă nu scurgeți apa, pentru a permite micile impurități decantate să rămână la fundul castronului. Fierbeți exact 4 minute.

4

După scurgerea broccoli-ului, aveți opțiunea fie de a-l transfera într-o altă oală sau tigaie încălzită, fie de a-l păstra în aceeași oală, după care adăugați 100 g de unt la foc mediu. Prajiți broccoli-ul în untul topit până începe să se rumenească ușor, asigurându-vă că îl întoarceți ușor pentru a se prăji uniform și a absorbi aromele untului, având grijă să nu-l striviți.

5

După ce ați prăjit timp de 5 minute, opriți focul. Stoarceți jumătate de lămâie peste broccoli și adăugați un praf de usturoi.

 

Se servește imediat! Poftă Bună!

LĂSAȚI UN RĂSPUNS

Te rog introdu comentariul!
Te rog introdu numele tău aici