Preparare: 20 min
Gătire: 30 min
Gata în: 50 min

Dragi iubitori ai deserturilor delicioase, astăzi vă voi împărtăși rețeta mea simplă și clasică de clătite. Aceste clătite subțiri și moi sunt perfecte pentru un mic dejun sau desert rapid și delicios, iar prepararea lor este un adevărat joc de copii. Cu puține ingrediente și puțină pricepere veți obține cele mai delicioase clătite pe care le-ați gustat vreodată. Așadar, pregătiți tigaia și bucurați-vă de aroma și gustul inconfundabil al acestor clătite clasice!

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 40 ml ulei/unt topit
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 păstaie de vanilie ( doar semințele ) sau esență de vanilie

Mod de preparare

1

Adăugăm ouăle într-un vas, adăugăm sarea și amestecăm până se omogenizează. Cernem făina și adăugăm la început 3-4 linguri. Amestecăm foarte bine.

 

2

Într-un recipient separat, amestecăm laptele, la temperatura camerei, cu uleiul (facem acest lucru pentru a împiedica formarea cocoloașelor în aluatul de clătite).

3

Adăugăm alternativ făina și amalgamul de lapte și ulei și amestecăm cu grijă. Aluatul de clătite trebuie să aibă o consistență mătăsoasă, nu foarte lichidă, dar nici foarte densă.

4

În compoziția finală, incorporăm semințele unei păstăi de vanilie, apoi lăsăm aluatul circa 10 minute pe masa din bucătărie. Se poate lăsa și mai mult timp la odihnit, dar este de preferat la frigider.

5

Încălzim, la foc mediu, o tigaie antiaderentă și o ungem cu foarte puțin ulei sau unt. Punem un polonic de aluat de clătite în tigaia încinsă. Prajim clătitele, în tigaia încinsă și unsă de fiecare dată când adăugăm aluat. Timpul de coacere este de câte 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe o farfurie și le ținem la cald, acoperite cu un capac, până când terminăm de prăjit toate clătitele.

LĂSAȚI UN RĂSPUNS

Te rog introdu comentariul!
Te rog introdu numele tău aici