Aceasta rețetă de Broccoli Sote este simplă, delicioasă și ideală ca garnitură sănătoasă, fiind deopotrivă potrivită pentru a fi savurată ca și salată datorită notei de aciditate conferită de sucul de lămâie.
Ingrediente
- 1 buchet de broccoli mediu
- 100 g unt
- 1 lămâie
- sare
- 1 praf de usturoi
Mod de preparare
1
Pentru a curăța broccoliul, tăiați buchetelele mari de la tulpină și spălați-le în apă rece. Așezați broccoliul într-un castron cu apă pentru a-i păstra prospețimea și pentru a se decanta si ultimele impurități.
2
Plasați o cratiță cu apă la fiert și adăugați sare. Recomand adăugarea a 10 grame de sare pentru fiecare litru de apă, ceea ce va conferi un gust mai intens și savuros preparatului dumneavoastră.
3
Când apa începe să fiarbă, adăugați broccoliul, scoțându-l din castron cu grija. Ridicați-l din castron, însă nu scurgeți apa, pentru a permite micile impurități decantate să rămână la fundul castronului. Fierbeți exact 4 minute.
4
După scurgerea broccoli-ului, aveți opțiunea fie de a-l transfera într-o altă oală sau tigaie încălzită, fie de a-l păstra în aceeași oală, după care adăugați 100 g de unt la foc mediu. Prajiți broccoli-ul în untul topit până începe să se rumenească ușor, asigurându-vă că îl întoarceți ușor pentru a se prăji uniform și a absorbi aromele untului, având grijă să nu-l striviți.
5
După ce ați prăjit timp de 5 minute, opriți focul. Stoarceți jumătate de lămâie peste broccoli și adăugați un praf de usturoi.
Se servește imediat! Poftă Bună!