Preparare: 5 min
Gătire: 20 min
Gata în: 25 min

Avem plăcerea de a vă oferi o rețetă simplă și rafinată de Orez cu dovlecei, caracterizată de gustul savuros și de pregătirea rapidă, perfectă pentru a fi inclusă în rutina dvs. culinară.

Ingrediente

  • 160g orez
  • 350g dovlecel
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură unt
  • parmezan
  • ulei de masline

 

Mod de preparare

1

Se începe prin spălarea și curățarea atentă a ingredientelor, după care ceapa se toacă mărunt și se călește în 50 ml de ulei.

2

Dovleceii pot fi tăiați cubulețe, rondele sau dați prin razatoarea mare, în funcție de preferințe. Ulterior, se adaugă peste ceapă călită și se lasă câteva minute să se combine aromele.

3

Pasul următor constă în adăugarea orezului și a 500 de ml de apă, după care se condimentează cu sare și piper după gust.

 

4

Orezul este lăsat să fiarbă aproximativ 15-20 de minute până când este fiert, iar apoi se adaugă o lingură de unt și parmezan după gust. Poftă bună!

LĂSAȚI UN RĂSPUNS

Te rog introdu comentariul!
Te rog introdu numele tău aici