Avem plăcerea de a vă oferi o rețetă simplă și rafinată de Orez cu dovlecei, caracterizată de gustul savuros și de pregătirea rapidă, perfectă pentru a fi inclusă în rutina dvs. culinară.
Ingrediente
- 160g orez
- 350g dovlecel
- 1 ceapă mică
- 1 lingură unt
- parmezan
- ulei de masline
Mod de preparare
1
Se începe prin spălarea și curățarea atentă a ingredientelor, după care ceapa se toacă mărunt și se călește în 50 ml de ulei.
2
Dovleceii pot fi tăiați cubulețe, rondele sau dați prin razatoarea mare, în funcție de preferințe. Ulterior, se adaugă peste ceapă călită și se lasă câteva minute să se combine aromele.
3
Pasul următor constă în adăugarea orezului și a 500 de ml de apă, după care se condimentează cu sare și piper după gust.
4
Orezul este lăsat să fiarbă aproximativ 15-20 de minute până când este fiert, iar apoi se adaugă o lingură de unt și parmezan după gust. Poftă bună!