Preparare: 5 min
Gătire: 15 min
Gata în : 20 min

Aceasta este o rețetă adevărată de spaghetti carbonara preparată în stil tradițional italian, fără nici o picătură de smântână. Se bazează doar pe ou și brânză pentru a face un sos carbonara bogat și cremos.

Ingrediente

  • 180 g Guanciale
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100g Parmezan ras
  • 400g Spaghete
  • 10 g sare / 1 l apa ( fierbeți pastele in minim 2 l apa )

Mod de preparare

1

Taie guanciale în bucăți cu latura de 1 cm grosime, apoi în bastonașe. Se poate curăța de piper înainte, după gust.

2

Pune ouăle și gălbenușurile într-un bol mare. Amestecă cu un tel pentru a combina. Apoi adaugă parmezanul și amestecă.

Pune la fiert 4 litri de apă cu 40 g sare. Adaugă pastele și gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cantitatea optimă pentru fiecare litru de apă este de 10 g de sare. Aceasta conferă un gust perfect pastelor, astfel încât ele să nu fie dulci.

 

Păstrează apa de la paste – Exact înainte de a le scurge, scoate o cană de apă în care s-au fiert pastele, apoi scurge pastele. Apa de la paste ne va ajuta la legarea sosului deoarece este bogată în amidon în urma fierberii pastelor.

5

Gătește guanciale – În timp ce pastele fierb, pune guanciale într-o tigaie non-aderentă la foc mediu-mare. Gătește timp de 4-5 minute până devine auriu. Nu este nevoie de ulei – pe măsură ce guanciale se încălzește, grăsimea se va topi, astfel încât va prăji în propria grăsime.

Toarnă pastele fierbinți în tigaie și amestecă pentru a le acoperi în grăsimea de guanciale. Amestecul de paste și guanciale trebuie să aibă o temperatură adecvată pentru următorul pas. Țineți cont că dacă pastele sunt prea fierbinți sosul se va transforma într-o semiomletă, ceea ce nu dorim.

7

Transferă pastele și orice grăsime rămasă în tigaie în bolul cu ouă sau totul într-o oală nouă . Adaugă 1/2 cană (125 ml) de apă în care s-au fiert pastele. Amestecă viguros folosind mânerul unei linguri de lemn timp de 1 minut și urmărește cum sosul se transformă de la apoasă la cremoasă și se lipește de pastele.

Pune în farfurii călduroase. Servește imediat, decorând cu puțin parmezan reggiano, dacă dorești, și un praf de piper negru și pătrunjel tocat fin. Poftă bună!

 

 

1 COMENTARIU

Leave a Reply to 0766420939 Anulează răspunsul

Te rog introdu comentariul!
Te rog introdu numele tău aici